Nieuws

Onaangenaam verrast door een nieuw hoofdstuk in het gaswinningsdossier

Woensdag 4 juli werd onze fractie op de hoogte gesteld van een nieuw hoofdstuk in het gaswinningsdossier. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft bekendgemaakt dat het ontwerp instemmingsakkoord klaar is en van 5 juli tot 15 augustus ter inzage ligt. Dit is tegen alle afspraken in. EZK gaf in een informatiesessie in januari nog aan dat het de terinzagelegging niet tijdens de zomerperiode zou plaatsvinden. Mei was het streven, toen dat niet gehaald werd zou het na de zomervakantie komen. Nu blijkt dit toch het geval te zijn. Hiermee loopt het vertrouwen in het ministerie wederom een deuk op. Afspraken worden niet nagekomen en als gemeente lijken we wederom buitenspel te zijn gezet. Het College geeft haar frustratie in een brief aan de raad duidelijk aan. GroenLinks waardeert de reactie van het College en is tevreden over het voornemen om de teleurstelling over het proces kenbaar te maken aan de minister.

Lees verder

Verbazing over aanstellen voormalig wethouder als adviseur nieuwe college

In een raadsbrief stond te lezen welke wethouder bestuurlijk belast zou worden met het ontvlechten van de Bestuursdienst Ommen-Hardenberg (BOH). Het is goed dat daar duidelijkheid over is, dit gaat immers een van de grootste opgaven worden in de komende periode. Er staat echter ook ‘’met het oog op de historische dossierkennis heeft het college voormalig wethouder Prinsse gevraagd het onderhandelingsteam vooralsnog te blijven adviseren’’

 

Lees verder

Hardenberg sluit zich aan bij de statiegeldalliantie

In de raadsvergadering van dinsdag 5 juni 2018 is een motie aangenomen die oproept om Hardenberg aan te laten sluiten bij de statiegeldalliantie. Hiermee geven we een signaal af naar politiek Den Haag om ook statiegeld op blikjes en flesjes in te voeren. Hiermee kan het zwerfafval terug worden gedrongen en kunnen we werken aan een schoner en duurzamer Hardenberg en Nederland.

Lees verder

Raadslid Anne van den Hoek neemt afscheid van de raad.

Vanavond, 17 april 2018, heeft raadslid en fractievoorzitter Anne van den Hoek haar afscheid bekend gemaakt in de Hardenbergse raad. Romano Boshove zal haar opvolgen. Hier kunt u de persoonlijke uitleg van Anne lezen zoals ook verstuurd is aan de GroenLinks leden.

Lees verder

Pagina's