Nieuws

De lijst van GroenLinks Hardenberg is bekend

Vanavond, 7 december 2017, is de kandidatenlijst GroenLinks vastgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. 

Door de leden is unaniem Anne van den Hoek, huidige fractievoorzitter, gekozen als lijsttrekker. Hiermee is het vertrouwen uitgesproken in het beleid dat zij heeft gevoerd in de afgelopen periode en zal dit beleid de komende raadsperiode onder haar leiding worden voortgezet.

Lees verder

Het concept programma GroenLinks Hardenberg

Bij deze presenteert GroenLinks Hardenberg haar verkiezingsprogramma. Dit is nog in concept, 7 december is onze algemene leden vergadering. Alle leden hebben hier een uitnodiging voor ontvangen van onze voorzitter. 

We zijn zoals altijd benieuwd naar jullie mening. 

 

''Anders''

Op woensdag 11 oktober, Coming Out Day, ging deze bijzondere film in Emmen in première. “Anders” vertelt het verhaal over een jonge Drentse transgender, zijn gevoelens, de uitdagingen, de moeizame weg naar acceptatie en jezelf durven te zijn. Een indrukwekkende film die de 400 bezoekers zo raakte dat het een lange tijd stil bleef in de zaal.

Lees verder

Reactie GroenLinks Hardenberg op regeerakkoord: Integratiebeleid Rutte III is schending van rechten vluchtelingen

“Gemeenten innen de zorgtoeslag, huurtoeslag en bijstand gedurende de eerste twee jaar en de nieuwkomer ontvangt deze voorzieningen en begeleiding in natura met leefgeld.”

Als het kabinet Rutte III dan toch bezig is waarom dan niet gelijk een speciale stad alleen voor statushouders? We hebben nog leegstaande panden in de Koloniën van Weldadigheid. Beter nog, laten we de mensen gelijk bij binnenkomst chippen en door een bodyscan halen. Indien de geschatte medische zorgkosten hoger zijn dan bijvoorbeeld € 100.000,00 sturen we ze gewoon terug.

Alle gekheid op een stokje, dit beleid is mensonterend en in strijd met democratie, gelijkheidsbeginsel, humaan asielbeleid en simpelweg goed fatsoen!
Dit beleid bevordert op geen enkele manier integratie of enige kans op werk en een waardevol bestaan voor statushouders in Nederland.

Lees verder

Hardenberg schaliegasvrije gemeente!

GroenLinks is al jaren bezig om de gemeente Hardenberg zich uit te laten spreken voor een schaliegasvrije gemeente. De aanhouder wint in dezen: De Hardenbergse gemeenteraad heeft dinsdagavond 8 maart de gemeente Hardenberg schaliegasvrij verklaard. 

Lees verder

GroenLinks wil frackenvrij Hardenberg

Op dinsdag 12 januari dient GroenLinks samen met de fractie van de ChristenUnie een motie in tegen toekomstige frackwerkzaamheden in Hardenberg. Maandag 5 januari jl. vond er in Den Velde deze omstreden gaswinning methode plaats. Minister Kamp heeft een motie die vraagt om de opschorting van alle frackwerkzaamheden en met een meerderheid in de Tweede Kamer was aangenomen, naast zich neergelegd. Ook in de Provinciale Staten van Overijssel is men zeer kritisch, onlangs nog werden verhelderende vragen gesteld aan het provinciaal bestuur. 

 

Lees verder

Pagina's