Romano: 'dit is het moment voor politieke verandering, ik ben blij daar aan te mogen bijdragen' 
Zelf geeft Romano aan blij te zijn om als regiokandidaat deze campagne in te mogen. 

'De samenwerking met de PvdA is iets wat ik in de gemeenteraad in Hardenberg al jaren ervaar als erg waardevol, het is mooi dat we nu landelijk als 1 blok de verkiezingen in gaan. We gaan spannende verkiezingen tegemoet, voor het eerst in jaren zijn er 3 partijen die in de race zijn om de grootste te worden. Het is aan ons om er alles aan te doen dat GroenLinks-PvdA na de verkiezingen de grootste partij is zodat wij de koers van Nederland gaan bepalen. Na jaren van stilstand politiek en compleet doorgeschoten marktdenken is nu de kans hier om problemen echt aan te pakken. 

Extra blij ben ik met het verkiezingsprogramma waar belangrijke zaken voor onze gemeente in staan. Zo investeren we in de Nedersaksenlijn, verbeteren we buslijnen, verbieden we nieuwe gasboringen en stoppen we met de oliewinning in Schoonebeek (en zijn wij dus van het afvalwater af). Daar zet ik mij als regiokandidaat graag voor in. 

Blijf onze kanalen in de gaten houden om te zien wat jij kunt bijdragen aan de campagne! We gaan er wat moois van maken.'

Regiokandidaat wat is dat? 
Omdat we slechts 50 kandidaten mogen leveren is er gekozen om de laatste 3 kandidaten per regio te laten verschillen. Zo hebben we wat meer kandidaten en zorgen we dat de regio's ook extra goed vertegenwoordigd zijn. De regiokandidaten zijn volwaardig kandidaat alleen staan ze niet in heel Nederland op het stembiljet. 

Toelichting Landelijk Partijbestuur
Romano is een jonge Overijsselse kandidaat die actief is in Hardenberg. Romano is idealistisch maar weet ook de verbinding te leggen richting politieke tegenstanders. Een talentvolle, analytische en benaderbare politicus met gunfactor en voldoende zelfreflectie om verder te groeien en daarom draagt de kandidatencommissie Romano dan ook met veel plezier voor op plek 47 van de staartlijst Noord op de kandidatenlijst GroenLinks-PvdA.