“ Onze toekomst bouwen we samen. ”

Over mijzelf. In 1996 ben ik in Hardenberg geboren. Mijn vader was een migrant uit Macedonië, mijn moeder is Nederlandse. Ik ben naar Hardenbergse scholen gegaan. Eerst O.B.S De Kern, en daarna De Nieuwe Veste waar ik de HAVO heb afgerond. Sinds 2014 volg ik de opleiding Bedrijfseconomie aan Stenden Hogeschool in Emmen. Een brede economische opleiding waar ik veel aspecten van de financiële sector heb leren kennen, maar waar ik mijzelf ook kan ontwikkelen in wat ik het liefste doe, namelijk samenwerken met allerlei verschillende mensen.

Het liefst werk ik samen met de jeugd. Samen met de jongeren in Hardenberg wil ik werken aan een samenleving met eerlijke kansen voor iedereen. Jeugdparticipatie is hierbij van groot belang. Ik wil graag signalen van de jeugd inbrengen in de plaatselijke politiek. De jeugd is de toekomst, maar dan moeten ze ook mee kunnen praten over de toekomst. Ik merk dat de stap erg groot is om je meningen over te brengen aan raadsleden als je jong bent. Deze stap maak ik graag kleiner. Door te weten wat er speelt, door te begrijpen wat er nodig is en door de meningen en zorgen te kennen, kan ik de stem van de jeugd vertegenwoordigen.  Samen moeten we werken aan een betere, eerlijkere en groene toekomst.

Hardenberg heeft veel MBO-studenten. Voor deze studenten moeten er voldoende kwalitatief goede stages zijn en als ze hun opleiding hebben afgerond, zijn er betaalbare starterswoningen nodig. Jongeren in buitenkernen moeten ook goede reismogelijkheden hebben zodat studeren, bijvoorbeeld in Emmen of Zwolle mogelijk is. Het openbaar vervoer speelt hier een belangrijke rol in. Alleen door onderwijs voor iedereen even bereikbaar te maken zorg je ervoor dat er ook daadwerkelijk eerlijke kansen zijn voor de jeugd.

Eerlijke kansen, en ook eerlijke en gelijke behandeling. Ik wil leven in een samenleving waar iedereen gelijk is, dus geen schelden op straat omdat iemand er buitenlands uitziet. Dit maak ik als Nederlander met migratie-achtergrond helaas nog veel mee. Discriminatie is lastig aan te pakken, maar het begint met de kloof tussen migranten en Nederlandse Hardenbergers kleiner te maken. Dit kan door de mensen elkaar te laten ontmoeten, bijvoorbeeld op de scholen. Zo ziet de schooljeugd wie de migranten echt zijn, en dat dit niet iets is om bang voor te zijn of je tegen te verzetten.   

Voor vragen, opmerkingen of andere dingen waar GroenLinks zich voor moet inzetten? Stuur me gerust een berichtje via mail of social media. Bellen of whatsappen mag ook (06-11050786)