Romano laat hierover het volgende weten: ‘ In onze omgeving speelt nogal wat. Neem de voortdurende gaswinning, dat moet stoppen. We hebben snel een plan nodig om van het gas af te kunnen. In de Hardenbergse Raad verzetten we ons al tijden lang tegen de gaswinning. Net als onze inzet voor de energietransitie, inclusie, bereikbaarheid en om oplossingen te kunnen bieden voor klimaatverandering. Dat doe ik samen met een steunfractie van 7 mensen, ik ben heel blij dat we ook landelijk van ons kunnen laten horen.

Ik ben ontzettend blij met de voordracht en kijk uit naar de komende periode waarin ik me met veel enthousiasme zal inzetten om Nederland zo groen en sociaal mogelijk te maken. ‘

 

Reactie bestuur GroenLinks Noordoost Overijssel

Vanuit het bestuur van GroenLinks Noordoost Overijssel heeft voorzitter Anne van den Hoek de kandidaatstelling van Romano als volgt beschreven:  Al tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 wisten wij het al, Romano is een politiek talent! Geen wonder dat GroenLinks landelijk hetzelfde ziet. We zijn ongelofelijk trots op onze fractievoorzitter, hij brengt niet alleen verjonging maar ook nieuwe perspectieven en vertaald op een mooie manier het geluid van de toekomst.

Ik ben blij dat GroenLinks Landelijk ook hetzelfde talent ziet dat wij al veel eerder zagen in Romano. Niet voor niets kon ik met gerust hart, vol vertrouwen mijn zetel in 2018 afstaan aan hem. Hij heeft laten zien niet alleen talentvol te zijn maar ook dat hij zich blijft ontwikkelen, groeit in zijn functie als fractievoorzitter en politiek leider hier in Gemeente Hardenberg. Wij zijn trots op "onze" Romano en zien zijn plaatsing op de landelijke lijst als een terechte stap richting een mooie politieke carrière

Daarnaast zijn wij meer dan blij dat GroenLinks ruimte biedt aan jonge talenten uit een kleine gemeente en buiten de randstad. Romano vertegenwoordigd het geluid van de jongeren, hij is een kandidaat met migratie achtergrond en is hier in de regio het gezicht van onder andere inclusiebeleid en anti-discriminatie. Met zijn groene, sociale en pragmatische kijk op de toekomst verdient hij deze plek.

 

Reactie fractie GroenLinks Hardenberg

Vanuit de steunfractie heeft schaduwraadslid Stijn Jager de volgende woorden voor de kandidaatstelling van Romano: ‘ Tijdens oriënterende rondes en andere activiteiten van de Hardenbergse gemeenteraad heb ik het voorrecht mee te mogen doen en Romano te mogen ondersteunen in zijn werk als eenmansfractievoorzitter voor GroenLinks. Romano en ik zijn daardoor veel zichtbaar maar onze gemeenteraadsfractie bestaat uit nog 6 actieve en gedreven steunfractieleden waar wij zeker niet zonder kunnen.

Na de wissel van fractievoorzitter aan het begin van deze politieke periode heb ik Romano zich zien ontwikkelen tot een energieke en betrokken leider van de fractie. We hebben ons als fractie opnieuw moeten uitvinden, met een nieuwe jonge bezetting hebben we intussen weer een leuk en compleet team opgebouwd.

Helaas zijn de nieuwste leden van de fractie door de pandemie nog weinig zichtbaar geweest naar buiten en heeft ons harde werken dit jaar vooral achter de schermen plaatsgevonden. We zijn daarom enorm verheugd en trots op jouw kandidaatstelling voor de Tweede Kamer, waarmee we een fantastische campagnetijd in gaan en een grote stap kunnen maken richting de gemeenteraadsverkiezingen het jaar erna.

GroenLinks Noordoost Overijssel heeft Romano van harte gefeliciteerd en kijkt uit naar de campagne. De kieslijst van GroenLinks zal 30 november definitief worden vastgesteld na een online ledenreferendum.