Schaduwfractielid met spreekrecht in de meningsvormende vergaderingen.

In 1992 in het Hardenbergse Röpcke-Zweers ziekenhuis ben ik, Stijn Jager, geboren. Sindsdien heb ik deze stad nooit verlaten en ken daarom het centrum en de omringende gebieden in de gemeente goed. Op het moment ben ik afstuderend HBO Ruimtelijke Ordening en Planologie student bij Saxion in Deventer. Hier heb ik veel geleerd over hoe mensen te betrekken bij ruimtelijke planvorming in de eigen omgeving, hoe de energietransitie naar duurzame energie ruimtelijk in te passen en creatief te zijn met cartografie en visiestukken. Dit zijn allemaal voorbeelden van de verandering welke de nieuwe omgevingswet teweeg brengt. Iets waar ik inmiddels al ervaring voor heb opgedaan in Hardenberg, door mee te werken aan de Hardenbergse omgevingsvisie met Bouw je Eigen Buurt. 

School en opleiding zijn natuurlijk belangrijk, maar er zijn meer zaken waar ik me graag mee bezig houd. De laatste tijd kan je me in Hardenberg kennen van het meewerken aan de organisatie van de Heavy Metal Party's in de wijkboerderij in Baalder. Dit jaar staan de eerste twee door mij geboekte bands op de planken, en dat vind ik echt geweldig! Dit soort culturele bijeenkomsten in mijn eigen buurt geven me veel energie. Naast studie en vrije tijd heb ik al jaren in Hardenberg een bijbaan in de kunststofrecycling. Ik zie hierbij veel van de manier waarop recycling vandaag de dag in zijn werk gaat, maar ook zeker de inzet van vele enthousiaste Hardenbergse collega's. De combinatie van opleiding aan de éne hand en mijn lokale sociale netwerk aan de andere maken mij enthousiast de wensen van de jeugd te vertalen naar concrete ingrepen. Want een toekomst bouwen we samen, en ik bouw mee!

Ik ben blij dat ik op deze leeftijd al kans maak op een gemeenteraadsplek. Door de 26 jaar van mijn leven heen heb ik een groot netwerk onder de jeugd in Hardenberg kunnen opbouwen. Ik wil me van daaruit hard maken voor de Hardenbergers onder de 30 jaar. De Omgevingswet is hierbij een belangrijk thema, in beide mijn startende carriere als ook mijn politieke motivatie. Ik kijk er naar uit om met GroenLinks me in te zetten voor alle inwoners.