Afgelopen zaterdag hebben diverse leden van GroenLinks Hardenberg het GroenLinks Congres bezocht in Vredenburg Leidsche Rijn in Utrecht.

Partijprogramma Europese verkiezingen
Tijdens het congres hebben we meegestemd over het aannemen van het programma voor de Europese verkiezingen. Het programma is na doorvoering van enkele (lichte) wijzigingen aangenomen tijden het congres. 

Ontmoeten kandidaten voor het Europees Parlement 
Vervolgens was er de mogelijkheid om, op een informele manier, de kandidaten voor het Europees Parlement te ontmoeten. Hier hebben we natuurlijk enthousiast gebruik van gemaakt en we hebben dan ook met diverse kandidaten kunnen spreken. Zo konden we voorafgaand aan de verkiezing nog even een persoonlijke indruk krijgen van de verschillende personen.

Moties A en B
Na het ontmoeten van de kandidaten werden in de congreszaal twee ingediende moties toegelicht en met algemene stemmen aangenomen. Motie "A" ging over emancipatie en diversiteit en Motie "B" over het afschaffen van de papieren versie van het GroenLinks ledenblad.

Verkiezing kandidatenlijst voor de Europese Verkiezingen op 22 mei 2014
Het programma werd vervolgt met het kiezen van de kandidaten voor het Europees Parlement: Bas Eickhout is hierbij officieel gekozen tot de lijsttrekker voor deze verkiezingen op 22 mei 2014. De kandidatenlijst is verder als volgt vastgesteld: 2:Judith Sargentini, 3: Mattias Gijsbertsen, 4: Isabelle Diks, 5: Lara de Brito, 6: Gert-Jan Krabbendam, 7: Daphne Dertien, 8: Jeroni Vergeer, 9: Truuske Smits, 10: Toine van de Ven, 11: Guliz Tomruk-Kisi 

Aftrap Europese Campagne
Het congres werd afgesloten met de aftrap van de Europese campagne, een politieke quiz en enkele speeches van bekende GroenLinksers (o.a. de gekozen lijsttrekker voor de Europese Verkiezingen: Bas Eickhout (video speech op NOS.nl) en de fractievoorzitter van GroenLinks in de Tweede Kamer: Bram van Ojik (video speech op NOS.nl

Zin in de toekomst!
We hebben het GL congres 2014 ervaren als erg onderhoudend en veelbelovend. We hebben gesproken met diverse GroenLinkers van onze buurtafdelingen in o.a. Hellendoorn, Almelo, Twenterand en Enschede en onze ervaringen en ideeen uitgewisseld. Wij zijn Europa!