Wat hebben we nog niet in onze prachtige gemeente, maar zouden we wel heel graag willen? Wat moet koste wat kost behouden blijven? En wat mag van u juist vandaag nog verdwijnen? Om daarachter te komen, organiseert GroenLinks een fotowedstrijd onder het motto: "Laat zien wat je vindt"

De fotowedstrijd is bedoeld als opmaat naar de nieuwe gemeenteraadsperiode en de campagne voor de gemeenteraadverkiezingen van 19 maart 2014. GroenLinks Hardenberg wil daar graag zoveel mogelijk mensen bij betrekken.

‘Via de fotowedstrijd hopen we op nieuwe, verrassende invalshoeken’, vertelt GroenLinks-fractievoorzitter Kees Slingerland. ‘Met deze wedstrijd hopen we dat mensen laten zien wat hen aan het hart gaat. Het motto van de wedstrijd is dan ook niet voor niets "Laat zien wat je vindt".’

Categorieën

De fotowedstrijd valt uiteen in drie categorieën: wensen, behoud en ergernissen.
De categorie ‘ergernissen’ is voor zaken waar mensen zich aan storen, de categorie ‘behoud’ is er voor datgene dat behouden moet blijven, en de ‘wensen’ zijn er om in beeld te krijgen waar het nog aan schort in de gemeente Hardenberg.

‘We denken dat foto’s zich daar goed voor lenen’, zegt Slingerland. ‘Vrijwel iedereen heeft tegenwoordig een camera op zak, en een foto is zo gemaakt. Bovendien gaat de gemeenteraad voor een groot deel over de directe omgeving van de inwoners. We hopen met de foto’s te laten zien dat daarin nog veel te doen valt.’

Meedoen

Iedereen van 16 jaar of ouder kan aan de fotowedstrijd meedoen. Om deel te nemen hoef je niet in de gemeente Hardenberg te wonen en ook al geen lid van GroenLinks te zijn.
Als je niet binnen de gemeentegrenzen van Hardenberg woont moet je echter wel "iets" met Hardenberg hebben. Dat kan bijvoorbeeld zijn omdat je er werkt, of omdat je oma er woont.

Inzenden van de foto’s kan tot en met 5 januari 2014 via e-mail: hardenberg@groenlinks.nl

Zet bij de foto die je instuurt voor welke categorie (wensen, behoud of ergernissen) hij is bedoeld en waarom je juist dat onderwerp voor je foto gekozen hebt; wat je op je foto tot uitdrukking wil brengen.

Vergeet ook niet je naam en adres te vermelden!

En mocht je niet in Hardenberg wonen, vermeldt bij je inzending dan ook wat jij met Hardenberg "hebt". Foto's hoeven niet per se binnen de gemeente Hardenberg te zijn gemaakt, hoewel we binnen de gemeentegrenzen van Hardenberg gemaakte foto's natuurlijk wel extra leuk zouden vinden. Wel moeten ze een binding hebben met een Hardenbergs' onderwerp (zie de drie categorieën hiervoor).

Lees voor je foto's instuurt in ieder geval eerst even de kleine lettertjes. Onderaan vind je een downloadlink voor de voorwaarden. 

Publicatie

Ingezonden foto’s zullen op de website van GroenLinks Hardenberg worden gepubliceerd, zodat iedereen ze kan zien.

Jury

Wij zijn zeer vereerd dat Fred Roest (Tweeluik Fotografie), Gerrit Brokelman (journalist voor o.a. Dedemsvaartse Courant) en Harry Kruiper (fotograaf van weekblad de Toren) en Sander Oosterveen onze eigen bestuursvoorzitter zitting willen nemen in de jury.

Prijs

De drie winnaars winnen een kookworkshop van Anne van den Hoek, voormalig eigenaar van Anne’s Keuken aan het Wilhelminaplein te Hardenberg. Er kan door de winnaars een keuze gemaakt worden uit de workshops vegetarisch-, sushi- en Italiaans koken.