De Algemene Ledenvergadering (ALV) van GroenLinks heeft de huidige fractievoorzitter Kees Slingerland opnieuw tot lijsttrekker gekozen. Daarnaast is het verkiezingsprogramma vastgesteld. Na het formele gedeelte van de ALV was er in de KNSTSPR nog een themagedeelte waarbij de aanwezigen hun creatieve talenten konden tonen.

Na lijsttrekker Kees Slingerland is Anne van den Hoek (44 jaar) uit stad Hardenberg als nummer twee van de kandidatenlijst gekozen. Op de plaatsen drie en vier volgen Barbara Dijke uit Heemse en Geke Flier uit Dedemsvaart. GroenLinks kiest met deze kandidatenlijst zowel voor continuïteit als voor vernieuwing. 

Verkiezingsprogramma

Onder de titel ‘Groen, Open en Eerlijk’ werd het verkiezingsprogramma 2010-2014 zonder amendering in één keer goedgekeurd. De nadruk in het verkiezingsprogramma ligt op de thema’s groen, sociaal, duurzaam, solidair en duidelijk. Enkele opvallende punten zijn een persoonsvolgend budget voor cliënten in de zorg, wijken schoonhouden meer door de bewoners zelf, gratis parkeren voor gehandicapten in stad Hardenberg, een tweede aanleghaven (in Mariënberg) en braakliggende gronden omvormen tot tijdelijke natuur en / of stadslandbouw. 

Thema-avond

Na het formele gedeelte nam Anne van den Hoek de leiding van voorzitter Sander Oosterveen over. Zij ging de aanwezigen voor in het vanuit een ondersteboven-stand met houtskool natekenen van premier Rutte of Femke Halsema. Het was bedoeld er aan te wennen om de automatische gedragingen vanuit onze hersencellen eens te dereguleren.