Zaterdag 25 januari hebben lijsttrekker Kees Slingerland en kandidaat-raadslid Anne v.d. Hoek huis-aan-huis enquêtes afgenomen in Balkbrug. Op deze manier wil GroenLinks Hardenberg te weten komen wat er onder de inwoners van Balkbrug leeft, waar zij zich zorgen over maken en wat zij willen veranderen.

Uit de gesprekken blijkt dat inwoners over het algemeen erg tevreden zijn met Balkbrug, hun zwembad, bibliotheek en het feit dat Veldzicht blijft. Minder enthousiast is men over de plannen voor een viaduct in de N 377 op de kruising Zwolseweg-Meppelerweg. 

Lijsttrekker Kees Slingerland: "Bij onze actie in Balkbrug blijkt maar weer hoe bewoners zich betrokken voelen bij hun kern. GroenLinks wil de burger nog meer betrekken bij de dagelijkse politiek. Het gaat op 19 maart echt ergens over, namelijk over mensen en de toekomst van onze gemeente."

GroenLinks zal de komende maanden bij bewoners van diverse kernen/wijken van de gemeente Hardenberg aan de bel trekken om ook daar te luisteren wat er speelt en deze verhalen gebruiken in het gemeentehuis en de raadszaal.