Uitgelicht

Natuur en milieu

De gemeente Hardenberg bestaat niet alleen uit stad Hardenberg en Dedemsvaart maar uit 29 verschillende kernen. Op een oppervlakte van bijna 32.000 hectare wonen wij samen met ruim 60.000 mensen. Onze prachtige natuurlijke omgeving, Vechtdal en Reestdal, is niet alleen mooi maar ook nuttig. Juist die mooie natuur trekt elk jaar duizenden toeristen en zorgt daarmee ook voor werkgelegenheid. Onze “groene” leefomgeving moet behouden, beschermd en onderhouden worden.

Onze ondernemers, nieuwe jonge ondernemers, onze boerenbedrijven en de toeristische sector hebben de ruimte nodig om te ontwikkelen en te groeien. Hierbij hoort ook investeren in schone energie en duurzaam ondernemerschap. Groen en economie gaan hand in hand en de overheid kan hier goede ondersteuning bieden, kansen creëren en werken aan een betere infrastructuur. Duurzaamheid en schone energie zijn geen loze kreten, het is de toekomst voor ons allemaal.

Steeds meer winkels, zorgverlening en sociale voorzieningen verdwijnen uit de kleine kernen en verbetering van het openbaar vervoer is hard nodig. Goed wonen en leven in de kleine kernen verdient extra aandacht.